Cautare Google

Conu' Leonida față cu reacțiunea       Într-o noapte de sărbătoare, un polițist și o servitoare descoperă, prin jocurile lor amoroase, două păpuși uriașe, pline de praf și care prind viață imediat. Aceste doua personaje încântătoare sunt Conu' Leonida și a doua lui soție, Efimița. Bărbatul este snob si "inteligent", în timp ce femeia pare curioasă și mai puțin inteligentă. Cuplul trece prin clipe de coșmar pentru că petrecerea de afară devine, în imaginația lor, o adevarată revoluție. Panica lor este fermecătoare și invioratoare, sfârșindu-se cu un dans comic și nebun.
       Scena este plină de ziare, un fundal de "press-boom". Personajele cred că, citind jurnalele, iau parte cu adevărat la presupusa revoluție. In plus, regizorul a ales să folosească datini românești, costume populare și muzica tradițională pentru a oferi o imagine căt mai autentică.
       Piesa este o farsă existențială, un pamflet politic de actualitate, cu personaje grotești. De altfel, autorul este considerat unul dintre precursorii teatrului absurdului.